Wie vreugde wil beleven met zijn of haar volkstuin, kan inspiratie halen uit de beknopte Basiscursus Moestuinieren. Daarin staat bruikbare informatie. Klik op onderstaande link:

Basiscursus moestuinieren

Tips voor Beginners.

Begin met een mini tuin vraagt minder tijd en je kunt er met wissel teelt veel groenten op verbouwen.
Gewassen die (bijna) niet kunnen mislukken zijn:
rode biet, courgette, sla, lage sperziebonen, tuinbonen.

Geef tijdens de groei ook bemesting dit bevorderd de groei en krijg je een betere oogst.Er zijn altijd meststoffen beschikbaar kijk maar op link Lijst product verkoop.

Voor functie`s bemesting op de link (planten voeding en bemesting).

Info over zaai datums en Combinatie teelt    https://zaaikalender.com/

Asperges
Koop goede planten. Kweken uit zaad levert meestal geen goede asperges op.

Tomaten

  • Maak een stellage met een horizontale balk op schouderhoogte. Onder de balk kun je de tomaatplantjes uitzetten. In eerste instantie een klein stokje tegen omwaaien bij de plantjes zetten. Zodra ze groot genoeg zijn, een touw om de plantjes heendraaien en aan de balk daarboven vastmaken. Dit touw regelmatig van boven losmaken en verder om de groeiende planten heendraaien.
    Planten aan een stok werkt niet, omdat de planten later in het seizoen, gegarandeerd door het gewicht van de tomaten bij de stok naar beneden zakken.
  • Na ongeveer 4 vruchttrossen, de top uit de plant halen. Daarna moet je door het toenemende gewicht van de vruchten, van boven een extra touw om de bovenste oksels van elke plant vastmaken, omdat door het grote gewicht, de planten toch langs het touw naar beneden glijden.
  • De dieven niet knijpen, maar netjes doorknippen ongeveer 2 centimeter vanaf de stam door met een goede schaar.
  • Bij normaal weer de tomaten planten regelmatig bespuiten .Bij heel slecht weer spuit ik zelf extra ter voorkoming van ziektes.

Indicatie van opbrengst van 1 perceel
168 kilogram groente en kruiden van 80 m2 was in 2012 haalbaar, zie artikel opbrengst tuin

 

Reacties zijn gesloten.